AZ-directeur Huiberts niet bang voor leegloop: "Hoor ik elk jaar"

9 januari 2020, 11:07   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 11:27

AZ kende een geweldige eerste seizoenshelft van de competitie. De club uit Alkmaar staat op de tweede plek, drie punten achter Ajax en verzekerde zich van Europees voetbal na de winterstop. Technisch directeur Max Huiberts blijft echter realistisch en houdt zich vast aan het doel dat voorafgaand aan het seizoen is gesteld. "Dat blijft gewoon een plek in de top vier".

De Alkmaarders werd in het verleden vaak verweten dat zij niet thuisgaven in de wedstrijden tegen de grote drie, maar juist de wedstrijden tegen Ajax, PSV en Feyenoord werden dit seizoen allemaal gewonnen. In aanloop naar de tweede seizoenshelft wil Huiberts de druk niet te hoog opvoeren "We blijven bij die top vier doelstelling", zei hij in gesprek met De Telegraaf. "Je mag best uitspreken dat je kampioen wilt worden. Als zij dat met de groep afspreken, vind ik dat prima. Volgens mij wil iedereen dat."

Het succes heeft ervoor gezorgd dat veel spelers in verband worden gebracht met grote clubs, maar technisch directeur Max Huiberts maakt zich vooralsnog geen enkele zorgen. "Als je goed presteert, val je op en neemt de druk toe. Alle clubs hebben te maken met interesse." Met Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners komen veel van de sterkhouders uit eigen opleiding en op het trainingskamp in Spanje dient de volgende generatie talenten zich alweer aan. "Er zitten weer jongens aan te komen, dat is mooi om te zien." Peer Koopmeiners (19), Mo Taabouni (17), Félix Correia (18), Kenzo Goudmijn (18) en Zakaria Aboukhlal (19) zijn allen mee op trainingskamp en mogen zich laten zien aan Arne Slot.

Voor een leegloop is Huiberts niet bang. "We hebben vaak genoeg gehoord dat de boel na het vertrek van bepalende spelers in elkaar zou donderen. Dat het over zou zijn met AZ. Maar we laten ieder jaar weer zien dat we het kunnen opvangen. Ik zeg niet dat iedere speler één op één te vervangen is. Er lopen exceptionele talenten bij ons rond. Wij moeten zorgen dat we goede vervangers voor hun hebben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen