Spoorboekje: interview Medunjanin, kraker in Eerste Divisie

10 januari 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 10 januari.

Specials

Medunjanin afgedankt bij Philadelphia, spelbepaler onder Jans

Voor Haris Medunjanin diende zich in de herfst van zijn carrière een mooie uitdaging aan. De 34-jarige middenvelder moest na drie seizoenen vertrekken bij zijn club Philadelphia Union. Maar Ron Jans bood de Bosnische Nederlander bij FC Cincinnati alsnog onderdak in de MLS. FCUpdate.nl kijkt terug én vooruit met het voormalig jeugdproduct van AZ.

Wedstrijden

SC Cambuur - FC Volendam (20.00 uur)

Misschien wel de twee meest verrassende ploegen uit de Eerste Divisie staan vrijdagavond bij de hervatting van het seizoen tegenover elkaar. Koploper SC Cambuur tegen de kampioen van de tweede periode FC Volendam. Een prachtig affiche om het nieuwe seizoen mee af te trappen, welke van de twee clubs heeft de jaarwisseling het beste verteerd?

Rennes - Olympique Marseille (20.45 uur)

Een absolute topper in de Ligue 1 en dat mag best verrassend genoemd worden: vorig seizoen eindigde Rennes op de tiende plaats, terwijl Kevin Strootman met Marseille op de vijfde plaats in Frankrijk eindigde. Dit seizoen staan ze tweede en derde, achter het ongenaakbare Paris Saint-Germain. Welke van de twee ploegen komt dichterbij PSG?

Sheffield United - West Ham United (21.00 uur)

Net als bovenstaande ploegen is ook Sheffield toch zeker een van de verrassingen van dit seizoen, alleen gingen twee van de laatste drie wedstrijden verloren door de gepromoveerde club. Om niet in een dipje te raken, moet er eigenlijk een goed resultaat behaald worden tegen West Ham United. Die club won juist twee van de laatste vier duels en heeft de weg omhoog ingezet.

Voetbal op tv

20.00 uur: SC Cambuur – FC Volendam, FOX, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: De Graafschap – Jong FC Utrecht, FOX Sports 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: Sheffield United – West Ham United, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen