Kamphuis en Lindhout internationaal aan de bak na uitreiking

9 januari 2020, 14:00

Scheidsrechters Jochem Kamphuis en Allard Lindhout hebben woensdagavond hun eerste FIFA-badge ontvangen van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. Door de badge zijn de twee arbiters gerechtigd om internationale te fluiten en vlaggen. Om een FIFA-badge te ontvangen, draagt de KNVB een (assistent-)scheidsrechter voor aan de FIFA. De voetbalbond moet vervolgens zijn goedkeuring geven aan de voordracht.

Een FIFA-badge is één jaar geldig. Gedurende dat jaar beoordelen zowel de KNVB (nationaal) als de FIFA (internationaal) of de scheidsrechter op het vereiste niveau weet te presteren. Is dat het geval, dan volgt een badge voor het nieuwe jaar. Is het oordeel van de KNVB en/of FIFA negatief, dan verliest de scheidsrechter de FIFA-badge en dus het recht om internationale wedstrijden te fluiten.

Op een speciale gala-avond van de KNVB kregen Kamphuis en Lindhout voor de eerste keer de badge, terwijl Danny Makkelie,  Björn Kuipers, Dennis Higler, Serdar Gözübüyük  en Bas Nijhuis ook weer een badge kregen. Kevin Blom en Pol van Boekel kregen geen badge en nemen afscheid van het internationale toneel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen