B-garnituur Ajax rekent in Qatar simpel af met Eupen

9 januari 2020, 20:42   Bijgewerkt: 9 januari 2020, 22:40

Ook zonder de grote namen heeft Ajax in Qatar een simpele oefenzege geboekt. Zonder de naar Nederland teruggekeerde Sergino Dest en vele andere bekende namen won het team van Erik ten Hag simpel met 2-0 van KAS Eupen. Die ploeg staat dertiende in de Belgische competitie. De wedstrijd werd afgewerkt in een treurige atmosfeer, aangezien het Al Janoub Stadium nagenoeg leeg was. Het stadion biedt plaats aan 40.000 personen.

Alle bekende namen van Ajax zaten zelfs niet eens in de wedstrijdselectie. Razvan Marin, Edson Álvarez en Perr Schuurs zullen wellicht balen dat ze bij deze groep zitten, want zij kwamen in de laatste duels van 2019 nog regelmatig in actie namens Ajax. Álvarez begon in het centrum van de verdediging, wat een alternatief kan zijn voor de afwezigheid van Daley Blind in de tweede seizoenshelft. Naci Ünüvar begon eveneens in de basis en maakte zijn eerste minuten van het seizoen in Ajax 1 en werd in de tweede helft vervangen door Kenneth Taylor. Ook hij maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

De vraag is echter of Ten Hag veel wijzer is geworden van de oefenwedstrijd van donderdag. Ajax werd zeker in de eerste helft nauwelijks getest en kwam simpel met 2-0 voor. Siem de Jong opende na twintig minuten de score op aangeven van Carel Eiting, die de bal heerlijk voor het doel lepelde met buitenkant voet. Eiting was dertien minuten later ook de man die belangrijk was bij de 2-0. Uit een corner van de middenvelder kopte Lassina Traoré knap raak. Hij had eerder al de paal geraakt.

Ajax nam in de tweede helft wat gas terug en gaf daardoor wat kansjes weg, maar won de wedstrijd toch simpel met 2-0. Zaterdag wacht de volgende oefenwedstrijd in Qatar. Dan speelt Ajax tegen Club Brugge. Eupen neemt het die dag op tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen