Faber posteert Hendrix 'op tien': "Drang naar voren"

9 januari 2020, 20:06

PSV-trainer Ernest Faber baarde donderdag opzien met een opmerkelijk experiment. De coach van de Eindhovenaren posteerde middenvelder Jorrit Hendrix namelijk 'op tien' tegen Club Brugge (2-1 verlies). Faber is niet ontevreden.

"Als je druk naar voren wilt zetten, is Jorrit een hele nuttige speler. Hij heeft power, is een volhouder en kan een goal maken. Hij heeft er in de jeugd wel eens gespeeld en staat zeker verdedigend zijn mannetje, waarbij hij drang naar voren heeft", zegt Faber tegen het Eindhovens Dagblad. Ondanks het verlies vond hij PSV niet slecht spelen. "Voor rust speelden we denk ik heel goed, maar moeten we de mogelijkheden wel benutten. In het begin van de tweede helft was het te afwachtend. Het wisselen van kant mag wel iets sneller af en toe. We hebben ook aangegeven dat de passing door het midden opgezocht moet worden en goed moet zijn, omdat het nu eenmaal de kortste weg naar de goal is."

In het duel met Club Brugge was Lars Unnerstall de keeper in de basis en viel Robbin Ruiter een half uur voor tijd in. "Jeroen Zoet speelt zaterdag (tegen KAS Eupen, red). Ook dan zal Robbin Ruiter invallen. Daarna zullen we een keuze maken over de keepers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen