Gerbrands over Qatar: "Als je gaat, is de discussie dood"

9 januari 2020, 21:12

Het is Toon Gerbrands niet ontgaan dat de keuze van PSV om weer naar Qatar af te reizen veel stof heeft doen opwaaien. Net als vorig seizoen slaat PSV de tenten op in het Midden-Oosten, waar de mensenrechtensituatie al langer voor onrust zorgt.

Toch is PSV, net als Ajax, dus weer naar Qatar gegaan. "Als je zo'n beslissing neemt, is het nul of één. Je gaat of je gaat niet. En als je gaat, is daarna alle nuance weg. Ik wil best discussiëren over dit land. Wat er klopt en wat niet, maar dan zeggen mensen terecht tegen mij: 'Maar je gaat wel'. Ik wil best discussiëren, maar niet vanuit deze positie. Nu kan ik die discussie niet op een normale positie voeren. Als je gaat, is de discussie dood", vertelt hij aan de NOS.

In Qatar legt PSV de basis voor de tweede seizoenshelft. Die moet volgens Gerbrands in het teken staan van eerherstel. "Een nieuw jaar is een moment om perspectief te creëren. De kortetermijndoelen zijn de KNVB-beker en de tweede plaats en we moeten op zoek naar een nieuwe technische staf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen