Babel arriveert in Amsterdam: "Het is allemaal zo snel gegaan"

9 januari 2020, 23:13

Ryan Babel heeft donderdagavond voet gezet op Nederlandse bodem. De aanvaller arriveerde donderdag op Schiphol om de laatste plooien van zijn transfer naar Ajax glad te strijken. Hij komt over van Galatasaray en is blij dat hij voor de derde keer aan de slag kan gaan in Amsterdam.

"Ik ben weer thuis", zegt de 33-jarige aanvaller met een glimlach tegen De Telegraaf. "Terug in mijn geboortestad Amsterdam en terug bij mijn club. Het is best bizar om terug te zijn, omdat het allemaal zo snel is gegaan. Maar ik ben er blij mee. Het is geen geheim dat ik Ajacied ben en altijd ben gebleven. Het was mooi om te zien hoe de club zich de afgelopen negen jaar heeft ontwikkeld tot waar we nu staan."

Babel weet dat Ajax ook buiten de landsgrenzen indruk maakt. "Voetballiefhebbers over de hele wereld praten weer op een manier over Ajax, zoals ik als kleine jongen was gewend. Hiervan tot het einde van het seizoen deel uit te mogen maken, is bijzonder", zegt Babel. "Ik vond het eervol om weer voor mijn club te spelen, maar het was niet aan mij. Het lag eraan hoe Galatasaray daar tegenaan zou kijken. Maar toen bleek dat ik met de verhuur beide clubs kon helpen, was de keuze makkelijk en dus snel gemaakt."

Babel moet door zijn keuze wel salaris inleveren, maar dat heeft hij er wel voor over. "Ik zie het vooral als een investering in mezelf die zich later, tijdens het EK, kan uitbetalen. Ik kom in een goed draaiend elftal terecht dat voetbalt, zoals ik het heb geleerd en ik leuk vind om te doen. Ik wil het beste in mezelf naar boven halen. En dat kan makkelijker in een goed draaiend elftal. Bij Galatasaray was het eerste half jaar moeizaam."

Welke rol hij gaat bekleden in het elftal is nog niet duidelijk. "Het is niet aan mij om te zeggen wat die is. Ik ga lekker meetrainen en zal dan wel zien hoe de trainer me zal gebruiken. Maar ik ben altijd een teamspeler geweest en wil met mijn ploeggenoten kampioen worden en ver reiken in Europa. We hebben fantastische voetballers. Dus ik kijk ernaar uit om te beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen