Halilovic snakt naar speeltijd: "Ik kan mezelf niks verwijten"

10 januari 2020, 08:13   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 08:34

Met veel bombarie werd Alen Halilovic (23) afgelopen zomer binnengehaald door sc Heerenveen. Het gevallen toptalent hoopte in Friesland zijn loopbaan nieuw leven in te blazen, maar voorlopig komt de van AC Milan gehuurde middenvelder weinig aan spelen toe. Dat steekt hem.

"De waarheid is dat ik bij mijn vorige club Standard Luik nog meer aan voetballen toekwam dan nu", baalt de Kroaat in gesprek met de Leeuwarder Courant. "De echte Alen Halilovic hebben de fans van Heerenveen niet aan het werk gezien. Verre van zelfs. Stel me vijf of zes wedstrijden op rij op en ik laat zien wat ik waard ben voor de ploeg. Ik heb speeltijd nodig om belangrijk te zijn, om de ploeg assists en doelpunten te geven."

Voor het seizoen sprak hij met trainer Johnny Jansen en technisch manager Gerry Hamstra over zijn rol bij Heerenveen. "Ze vertelden me dat ze me nodig hadden als aanvallende middenvelder, als opvolger van Michel Vlap. Ze zeiden dat ze mijn creativiteit heel goed konden gebruiken. Ik weet nog precies wat we besproken hebben. Ze vroegen me: wat heb je nodig? Ik antwoordde dat ik alleen maar behoefte had aan vertrouwen en een serieuze mogelijkheid om mezelf te bewijzen. Daarom is deze situatie ook moeilijk", vervolgt hij.

In het huidige seizoen speelde Halilovic slechts twaalf officiële wedstrijden, waarvan negen als invaller. "Ik heb in het verleden misschien dingen niet goed aangepakt. Maar als ik naar de afgelopen vier maanden kijk, kan ik mezelf niks verwijten. Ik heb gedaan wat van me werd verwacht", zegt hij. De Kroaat werd onlangs in verband gebracht met een overgang naar clubs in Spanje, maar lijkt te blijven. "Bij Heerenveen blijven is op dit moment absoluut een optie. Anders zou ik niet met de club in Spanje zijn."

Maar er hangt ook veel af van AC Milan, zijn eigenlijk werkgever. "Milan betaalt een groot deel van mijn salaris en wil daar natuurlijk iets voor terugzien. Zvonimir Boban (directeur voetbal van de Italiaanse club, red.) is niet blij met hoe het nu gaat. Hij heeft me naar Heerenveen laten gaan zodat ik meer zou voetballen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen