De Ligt moet geduld hebben: "Dit is een momentopname"

10 januari 2020, 09:56   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 11:25

Matthijs de Ligt lijkt zich bij Juventus voorlopig te moeten schikken in een rol als reserve. Merih Demiral kreeg de voorbije wedstrijden de voorkeur en heeft zijn kans gegrepen. Moet de Oranje-verdediger zich zorgen maken? Fabiana Della Valle, Juventus-watcher van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport, denkt van niet.

"Demiral heeft het goed gedaan en het is moeilijk om hem op de bank te zetten. Hij zal voorlopig spelen, ook aanstaande zondag tegen AS Roma. Demiral is wat agressiever dan De Ligt, wat meer solide, ook als het aankomt op mandekking", begint zij tegenover de NOS. De Turkse verdediger vormde de voorbije vijf wedstrijden een koppel met Leonardo Bonucci.

Waar Demiral indruk maakte, daar hield De Ligt de bank warm. "Dit is een momentopname. Hij heeft tijd nodig om te wennen aan het Italiaanse voetbal, om het te begrijpen en de taal te leren. Ook heeft Sarri gezegd dat de voornaamste reden om De Ligt niet op te stellen is dat hij niet helemaal fit is", gaat Della Valle verder.

Sarri benadrukte na de 4-0 overwinning tegen Cagliari dat hij nog altijd het volste vertrouwen heeft in De Ligt. "Ik ben er van overtuigd dat hij in de toekomst de beste verdediger ter wereld kan worden. Verplaats jezelf in een jongen van twintig, die moet wennen aan een nieuw land en een nieuw team", sprak hij.

"Zoiets zegt Sarri niet voor niets", legt Della Vella uit. "Het was makkelijker geweest als De Ligt in de luwte had kunnen wennen. We hebben De Ligt nog niet op zijn best gezien, maar hij is nog erg jong. We moeten nog even wachten. Hij moet geduld hebben", vervolgt de verslaggeefster, die denkt dat Demiral beter past bij Bonucci. "Demiral lijkt meer op Chiellini. Dat is beter voor Bonucci. Komend seizoen zou De Ligt een goed koppel kunnen vormen met Chiellini. Of later misschien samen met Demiral."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen