Advocaat wil oude bekende Kokorin naar Feyenoord halen

10 januari 2020, 15:18   Bijgewerkt: 10 januari 2020, 18:02

Het gerucht dat donderdag in Russische media verscheen, is op waarheid berust. Feyenoord is in de markt voor Aleksandr Kokorin, die niet aan spelen toekomt bij Zenit St. Petersburg. Dat bevestigt Dick Advocaat vrijdagmiddag aan RTV Rijnmond. Volgens de Feyenoord-trainer wordt het echter wel moeilijk om de 28-jarige spits naar De Kuip te halen.

Het is geen geheim dat Advocaat de Feyenoord-selectie deze maand wil versterken. Tegenover het televisiekanaal van de Rotterdammers herhaalt Advocaat dat hij hoopt deze maand nog één à twee spelers te verwelkomen. "Het bestuur is welwillend en denkt er echt over na. We hebben deze week twee gesprekken gehad, daar heb ik een heel goed gevoel bij. Als iedereen fit is plus twee nieuwe spelers, dan heb je een uitstekende selectie voor de Eredivisie."

Eén van deze spelers wordt mogelijk Kokorin. De Russische aanvaller speelde 48 interlands voor Rusland. Advocaat liet hem in 2011 debuteren in het nationale elftal. De voorbije jaren is de loopbaan van Kokorin in het slop geraakt. Dat heeft mede te maken met een niet-voetbalgerelateerd incident. In 2018 raakte hij in opspraak vanwege een gewelddadig incident in een café in Moskou. De aanvaller kreeg een gevangenisstraf van negentien maanden, maar werd in september vervroeg vrijgelaten.

Bijna direct na zijn vrijlating werd Kokorin vastgelegd door Zenit St. Petersburg. Namens die club speelde hij dit seizoen echter nog geen minuut. De spits beschikt bij Zenit over een contract dat komende zomer afloopt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen