Meer dan genoeg huiswerk voor PEC Zwolle, Sparta speelt gelijk

10 januari 2020, 18:31

Ook na het winterse trainingskamp blijven de zorgen rondom PEC Zwolle bestaan. Door toedoen van persoonlijke fouten verloor de ploeg van John Stegeman vrijdagmiddag het oefenduel met Standard Luik (0-2). Beter verging het Sparta, dat gelijkspeelde tegen Waasland-Beveren (2-2).

PEC Zwolle - Standard Luik 0-2

Eerder op de dag leed PEC al een nederlaag in de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem (1-3). Toen traden de Blauwvingers aan met de B-garnituur, tegen Standard startte de beoogde basiself. Stegeman koos voor vijf verdedigers om meer defensieve zekerheid in te bouwen. Echter was daar in de uitvoering geen sprake van. Balverlies van Darryl Lachman (foto) leidde de 0-1 van Maxime Lestienne in en ook strafte de oud-PSV'er een fout van Sam Kersten af. In het restant kon PEC de schade niet meer herstellen en houdt Stegeman het nodige huiswerk voor de Eredivisie-hervatting van komende vrijdag tegen FC Utrecht.

Sparta - Waasland-Beveren 2-2

Aanwinsten Mica Pinto en Patrick Joosten maakten tegen de Belgen hun eerste minuten voor Sparta. Met Bryan Smeets werd geen risico genomen. De smaakmaker kampt met pijntjes en ontbrak daarom in het oefenduel. Met verder de bekende namen keek Sparta al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Stefan Milosevic liet voor Waasland-Beveren de 0-1 noteren. Dirk Abels had vervolgens de gelijkmaker paraat. Toch ging Sparta met een achterstand de kleedkamer in. Een schot in de kruising van voormalig sc Heerenveen-middenvelder Yuki Kobayashi betekende de 1-2. Diep in de tweede helft werd het wederom gelijk. Ragnar Ache was het eindstation van een mooie aanval en bepaalde hij de eindstand op 2-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen