Roda JC lijkt te kiezen voor De Kock als algemeen directeur

10 januari 2020, 19:27

Roda JC stelt waarschijnlijk Johan de Kock (55) aan als nieuwe algemeen directeur. Dat meldt Voetbal International. Wel moeten er nog enkele plooien worden gladgestreken. De oud-speler, die ook voor de Limburgers uitkwam, was in het verleden al vaker in beeld.

Als adviseur van Roda zag Han Berger in De Kock al een geschikte kandidaat. Dat advies werd in de wind geslagen. Eind 2018 leverden gesprekken met de club ook niets op. Vermoedelijk dat de huidige projectmanager van de gemeente Utrecht deze keer wél aan de slag gaat in Kerkrade. "Eind augustus heb ik een kennismakingsgesprek gevoerd met de nieuwe eigenaren van de club. Ze vertelden dat mijn naam werd genoemd en dat ze me graag beter wilden leren kennen", laat De Kock weten aan VI.

Volgens De Kock, die in het verleden bij de KNVB commissaris technische zaken was, is er over een concrete invulling nog niet gesproken. "Dus alles is nog niet in kannen en kruiken. Nog los van wat Roda wil, heb ik zelf ook nog wel wat vragen. Hoe is de organisatie nu geregeld? Wat voor garanties zijn er, financieel? Voor hoeveel jaar is de begroting zeker gesteld? En zo zijn er nog wel wat dingen die eerst duidelijk moeten worden."

Interim-directeur Herman Huirne wil nog niet op de zaken vooruit lopen, maar bevestigt dat De Kock een serieuze kandidaat is. "Ik wil het proces niet verstoren. Ik denk dat in de loop van de volgende week meer duidelijk wordt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen