'Van Bommel onderhield een slechte relatie met de medische staf'

10 januari 2020, 20:36

Mark van Bommel heeft in zijn periode bij PSV heel veel ergernis gewekt met zijn manier van werken bij de medische staf. Een maand na het ontslag van de oefenmeester van de Eindhovenaren komt er een artikel naar buiten waarin de oefenmeester het deels moet ongelden als het gaat met de samenwerking met de medici. 

Dat schrijft het NRC op basis van het verhaal van betrokkenen, die tegenover het dagblad wel allen anoniem willen blijven. Van Bommel zou gekscherend 'dokter Van Bommel' worden genoemd door de medische staf, waarvan een staflid is vertrokken en de anderen 'knarsetandend' zouden blijven. De druk en de bemoeienis van Van Bommel – die wil dat alle medici 24 uur per dag beschikbaar zijn – is voor hen te groot.

Van Bommel zou zich soms 'als een olifant door een porseleinkast' hebben gedragen en risico willen nemen met de spelers, waar de medische staf niet achter zou hebben gestaan. De coach zou anderzijds zelf geen vertrouwen hebben gehad in de medische staf en daarom overal bij willen meekijken. Dat waren ze met de voorgangers van Van Bommel in Eindhoven juist helemaal niet gewend.

'Wat Van Bommel als geweifel beschouwt, is voor de medische een zorgvuldige afweging. Ze moeten voor hun gevoel al zoveel op het randje balanceren in het profvoetbal, daar kunnen ze geen kritische souffleur bij gebruiken', schrijft NRC. Het zorgt voor ergernis, want de medici stellen dat zij ervoor geleerd hebben, Van Bommel niet. Het heeft weliswaar niet tot het ontslag geleid van de coach, 'maar het kostte Van Bommel wel veel energie, zeggen mensen om hem heen', aldus de krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen