Stewart verdeelt taken en stelt McBride aan als General Manager

10 januari 2020, 22:29

De Amerikaanse voetbalbond heeft Brian McBride vrijdag aangesteld als de nieuwe General Manager. De voormalig 95-voudig international van Amerika voegt zich per direct bij de technische staf van bondscoach Gregg Berhalter, een functie die Earnest Stewart (op afstand) tot dusver invulde. De voormalig AZ-bestuurder richt zich daarmee meer op de langere termijn.

Tot dusver combineerde Stewart die functie met die hij momenteel nog behoudt in de VS, maar om ook een GM gericht op de Amerikaanse nationale ploeg – waar WK goud net als bij de vrouwen op langer termijn het doel is – te krijgen, werd een vacature uitgeschreven. Uit een lijst van twintig binnen- en buitenlandse kandidaten, werd McBride uiteindelijk gekozen. Hij staat onder toezicht van Stewart.

"We zijn heel blij dat hij de baan als GM op zich neemt", verzekerde Stewart. "Hij heeft een goede reputatie, zowel in Amerika als over heel de wereld. Hij weet wat er nodig is om te slagen op het hoogste niveau." McBridge gaat zich richten op de ontwikkeling van Amerikaanse spelers en de spelerspool beheren. Ook zal hij de nationale ploeg vertegenwoordigen over de wereld, terwijl Stewart bezig blijft met de langere termijn van het Amerikaanse mannenvoetbal.

Lees ookStewart krijgt droombaan in Verenigde Staten: "Er is veel talent"

McBride heeft een groot verleden als international van Amerika: hij was op acht eindtoernooien actief namens het land, met wie hij derde werd op de Conferderations Cup in 1999 en dat hij in 2008 in Beijing vertegenwoordigde op de Olympische Spelen. "Ik ben vereerd om opnieuw namens de Amerikaanse bond uit te komen", zei McBride, die als voetballer actief was namens onder andere VfL Wolfsburg, Fulham en Chicago Fire.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen