Blind twijfelt niet aan rentree na blessure: "Moet herstellen"

10 januari 2020, 23:02

Daley Blind twijfelt er niet aan dat hij terugkeert op het voetbalveld. De verdediger staat na hartproblemen nog wel voorlopig langs de kant bij Ajax, maar weet zeker dat hij een comeback gaat maken. Wanneer, dat weet hij nog niet. "Het kan een week duren, maar ook twee maanden."

Dat vertelt hij in het tv-programma Evenblij maakt Vrienden, waarin hij wordt gevraagd naar een update over zijn kwetsuur. "Ik ga sowieso weer voetballen, maar ik moet wachten tot ik goede tests krijg. Dat kan een week zijn, maar kan ook twee maanden duren", aldus Blind. "Het lichaam moet herstellen, zoals je lichaam herstelt. En dat duurt soms lang."

Lees ook'Herstel van Blind-blessure duurt normaliter drie tot zes maanden'

Blind kampte met een hartspierontsteking en kreeg daarom een ICD (implanteerbare cardioverter-defibrillator) aangemeten. "Dat voel je de eerste weken wel degelijk", zei Blind, die zich over zijn blessure niet té druk wilde maken. "Ook omdat ik me nooit angstig heb gevoeld. Ik heb nooit echt pijn gehad, geen steek of prikkel. Dus ook nooit de angst."

Verhalen over dat hij mogelijk nooit meer zal voetballen, laat Blind links liggen. "Het is eerder een prikkel om te laten zien hoe snel ik kan herstellen", zei de Ajacied, die zich uiteraard wel even zorgen maakte na het nieuws. "Want het EK komt eraan, er wachten mooie wedstrijden met Ajax. Het sportieve deel schiet als eerste door je hoofd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen