'Positie Valverde bij Barça wankelt, Xavi staat klaar'

11 januari 2020, 09:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De positie van Ernesto Valverde bij FC Barcelona staat hevig onder druk. In Spaanse media komen berichten voorbij dat hij het einde van dit seizoen niet eens haalt en Barça voor het eerst sinds Louis van Gaal in 2003 vroegtijdig een trainer de laan uitstuurt. In elk geval lijkt Xavi de belangrijkste kandidaat.

En dus niet Ronald Koeman, wiens naam ook vaak is gevallen. De pers in Spanje hebben het momenteel vooral over Xavi. Na de uitschakeling van Barcelona voor de Spaanse Super Cup is Valverde verder onder druk komen te staan. Dat hij dit jaar vertrekt als coach van de Catalanen staat wel vast. De vraag is alleen nog wanneer precies.

Marca durft te stellen dat Xavi hem onmiddellijk vervangt. Duidelijk is in ieder geval dat een delegatie van Barcelona deze week naar Qatar vloog. Technisch directeur Eric Abidal en directeur Oscar Grau bezochten daar Ousmane Dembele, die in Doha herstelt van een blessure. Maar Spaanse media beweren ook heel stellig dat het duo in Qatar een ontmoeting had met Xavi. Die afspraak stond al gepland. Abidal en Grau wilden met Xavi spreken over het trainerschap voor de komende twee seizoenen. Echter veranderde de situatie na de nederlaag van donderdag tegen Atlético Madrid en kan Xavi zomaar spoedig instappen bij Barça.

Zijn huidige Qatarese club Al Sadd hoorde nog niets officieels van Barcelona. "Barcelona is Xavi's thuis. In de toekomst moet hij daar terugkeren. Maar nu is hij coach van Al Sadd. Hij richt zich op de wedstrijd tegen Al-Rayyan", aldus directeur Turki Al-Ali in een verklaring. "We weten dat een club van het kaliber Barcelona via de officiële kanalen over zulke zaken zal spreken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen