Feyenoord moet buigen voor Borussia Dortmund: 2-4

11 januari 2020, 13:59

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een oefennederlaag tegen Borussia Dortmund: 2-4. De Rotterdammers bleven zaterdagmiddag een helft lang in het spoor van de Duitsers, maar moesten zich daarna overgeven.

Dick Advocaat startte met de beoogde basiself voor de competitiehervatting tegen sc Heerenveen. Ook Dortmund verscheen met veel bekende namen aan de aftrap, waaronder Marco Reus, Jadon Sancho en Mats Hummels. Meteen ondervond Feyenoord de klasse van de Duitse topploeg. Lutsharel Geertruida ging direct in de fout en leidde daarmee een razendsnelle achterstand in. Raphaël Guerreiro strafte dat af door de bal over Kenneth Vermeer heen te lobben.

Maar Feyenoord knokte zich knap terug in het duel. Ondanks dat Dortmund veel beter was, maakte de nummer vijf van de Eredivisie de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van Luis Sinisterra rondde Nicolai Jørgensen af. Vanaf dat moment waren de rollen even omgedraaid. Daarom was het ook een domper dat Feyenoord vlak voor rust alsnog op achterstand kwam. Giovanni Reyna bezorgde Dortmund een nieuwe voorsprong.

In de tweede helft kon Feyenoord niet voorkomen dat Dortmund verder uitliep. Al vlot produceerde Guerreiro zijn tweede van de middag en moest Vermeer ook het antwoord schuldig blijven op een bekeken schot van Chris Führich. In de slotfase bracht Advocaat Luciano Narsingh, Sam Larsson en Wouter Burger nog binnen de lijnen. Van dat drietal nam Narsingh de tweede Rotterdamse treffer voor zijn rekening. Nadat de aanvaller eerder een enorme kans had gemist, schoot hij in de slotseconde de 2-4 tegen de touwen, waarna het meteen klaar was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen