FC Groningen herstelt zich, Fortuna onderuit tegen Antalyaspor

11 januari 2020, 17:08

FC Groningen heeft zaterdag wél af weten te rekenen met een Duitse vierdeklasser. Het elftal van Danny Buijs verloor midweeks nog van Rödinghausen (0-2), maar tegen Rot-Weiss Essen kwam het niet zover. Groningen won met 2-6. Fortuna Sittard sloot het trainingskamp in Turkije af met een 1-2 nederlaag tegen Antalyaspor

Rot-Weiss Essen - FC Groningen 2-6

Groningen trad aan zonder Gabriel Gudmundsson en Kaj Sierhuis. Beiden waren niet fit voor het oefenduel. Zij zagen hun ploeggenoten een bliksemstart maken. Na vijf minuten stond het al 0-2 dankzij treffers van Ramon Pascal Lundqvist en Joel Asoro. Toch ging de Trots van het Noorden met een 2-2 tussenstand de kleedkamer in. Oguzhan Kefkir en een eigen doelpunt van Django Warmerdam zorgden voor een gelijke stand. Maar voor een Rödinghausen-scenario hoefde Groningen niet te vrezen. Door een hattrick van de zeventienjarige invaller Romano Postema boekte Groningen alsnog een ruime overwinning. Het talent had slechts een kwartier nodig voor zijn drie doelpunten. De andere treffer in de tweede helft kwam op naam van Warmerdam.

Fortuna Sittard - Antalyaspor 1-2

Fortuna kon de knappe oefenzege op Istanbul Basaksehir (3-0) geen passend vervolg geven. Antalyaspor, de nummer zestien van Turkije, bleek te sterk voor de Limburgers. Fortuna trad dan ook niet aan in de sterkst mogelijke opstelling. Twee tegentreffers binnen twee minuten deden het veredelde B-elftal de das om. In het laatste kwartier van de eerste helft scoorden Diego Angelo en Gustavo Blanco Leschuk vlak achter elkaar. Fortuna kwam daarna niet verder dan het doelpunt van Jacky Donkor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen