Gosens schenkt Atalanta een punt in boeiende topper tegen Inter

11 januari 2020, 22:49   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 08:40

Internzionale heeft in eigen huis punten verspeeld tegen het dappere Atalanta Bergamo. De formatie van Antonio Conte had aan een vroege goal van Lautaro Martinez lange tijd genoeg om de drie punten in Milaan te houden, maar in het slotkwartier sleepte Atalanta dankzij Robin Gosens een punt uit het vuur. En dan had het ook nog behoorlijk pech vanwege een beslissing van de VAR: 1-1.

Die verzuimde namelijk om Martinez pal voor rust van het veld te sturen na een op het oog overduidelijke overtreding van de spits, die een speler van Atalanta op de doellijn van scoren af hield. Ook scheidsrechter Gianluca Rocchi – die eerder dit seizoen Chelsea – Ajax floot – besloot om het spel gewoon te hervatten.

De voorsprong van Inter, dankzij een goal van diezelfde Martinez in de vierde minuut, was desalniettemin verdiend. Kort daarvoor had Romelu Lukaku al de paal geraakt en Atalanta, met Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens in de ploeg, had het voor rust lastig. De verdediging van Inter wankelde in de eerste helft onder leiding van Stefan de Vrij maar mondjesmaat.

In de tweede helft was Atalanta vroeg dichtbij de gelijkmaker, maar stuitte het op het aluminium. Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel, een kwartier voor tijd. Gosens, die het gehele seizoen al goede statistieken overlegd, maakte de 1-1 in Milaan. En dat was gezien de tweede helft niet onverdiend. Het leek zelfs nog gekker te worden toen Atalanta in de slotminuten wél een pingel kreeg, maar Handanovic stopte de inzet van Luis Muriel.