Atalanta haalt Caldara terug via huur met optie tot koop

12 januari 2020, 11:34   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 11:46

Atalanta Bergamo heeft zich versterkt met Mattia Caldara. De centrale verdediger wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van AC Milan en de club heeft bovendien een optie tot koop bedongen in de overgang. Eerder stond hij ook al enkele seizoenen onder contract bij de club van Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens.

Caldara is namelijk een kind van de club en werd ook geboren in Bergamo, waar hij als jonge centrale verdediger doorbrak. Juventus nam hem daarom over, maar in Turijn kon hij zich nooit in het eerste spelen en vervolgens werd hij in de deal met Leonardo Bonucci betrokken en vertrok naar San Siro. Ook bij AC Milan maakte hij nauwelijks speelminuten - mede door veel blessureleed -, waardoor hij nu weer terugkeert bij zijn jeugdliefde.

In totaal speelde hij al 66 wedstrijden voor Atalanta Bergamo, waarin hij tienmaal scoorde en twee assists gaf. Ook kwam Caldara al tweemaal uit voor de nationale ploeg van Italië, voor wie hij eind 2018 zijn laatste interland speelde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen