Gravenberch (17) ontwikkelt zich: "Geen jongen, maar een man"

12 januari 2020, 13:38

Ryan Gravenberch is gematigd tevreden over zijn trainingsweek met Ajax in Qatar. De jonge middenvelder begon zondagmiddag tegen Club Brugge in de basis bij Ajax en is daarmee een van de gegadigden op het gemis van Daley Blind op te vangen. Zelf blijft hij echter bescheiden. "Over een basisplek moet ik het nog niet hebben", zei hij.

Door de blessure van Blind zakt Lísandro Martínez naar alle waarschijnlijkheid een linie naar achteren, waardoor er op het middenveld een plekje vrijkomt. In de wedstrijd tegen Brugge werd die positie ingevuld door Gravenberch. Ajax speelde in die wedstrijd met de gebruikelijke basisspelers, waardoor een basisplek in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta niet ondenkbaar is voor de zeventienjarige middenvelder over zijn optreden tegen Brugge. "Ik ben tevreden, maar ook niet echt tevreden:", zei hij in gesprek met FOX Sports. "Dit is een heel belangrijk trainingskamp geweest voor mij. Dit is een extra mogelijkheid om je te laten zien."

Erik ten Hag gaf Gravenberch al een aantal keer minuten en in de laatste wedstrijd voor de winterstop startte hij zelfs al in de basis. "Ik moet de trainer laten zien dat hij nog een extra optie heeft om mee te spelen", zei hij. "Van de trainer moest ik betrouwbaarder worden. Niet meer mijn mannetje laten lopen en kopduels gewoon winnen. Ik zette eerder mijn halve voet erin, nu zet ik echt mijn poot erin. Ik ben geen jongen meer, maar een echte kerel."

Gravenberch vindt het nog wat vroeg om te speculeren over een vaste plek in het elftal van Ten Hag. "Ik moet op de trainingen laten zien dat ik minuten verdien. Over een basisplek moet ik het nog niet hebben. Ik moet mezelf elke dag pushen tot het maximale. Voor nu is het lekker dat ik weer gespeeld heb op zo'n niveau."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen