Go Ahead evenaart record, maar laat zege liggen tegen Almere

12 januari 2020, 16:31

Go Ahead Eagles heeft voor de negentiende keer op rij niet verloren in de Eerste Divisie, toch zal het na de remise in eigen huis tegen Almere City FC zondagmiddag niet echt tevreden zijn geweest met een punt. In de absolute slotfase had het namelijk grote kansen om de drie punten binnen te slepen, maar dat lukte uiteindelijk niet: 1-1.

Invaller Maarten Pouwels kreeg kort na zijn invalbeurt vlak voor tijd namelijk dé kans op de winnende treffer, maar vanaf enkele meters kreeg hij de bal niet in het doel. Dat lukte Adrian Edqvist tien minuten eerder wel enkele minuten na zijn invalbeurt namens Kowet: hij schoot anderhalve minuut na de openingstreffer van James Efmorfidis – die viel uit een prachtige aanval van de bezoekers – de gelijkmaker alweer tegen de touwen.

Na de enorme kans van Pouwels kreeg de invaller bijna de kans op zijn revanche, maar de eindpass diep in blessuretijd kwam ditmaal niet bij de lange spits terecht. Uit de corner die daarop volgde, kwam eveneens geen gevaar meer namens Go Ahead Eagles. Bij Almere City FC liep de kersverse aanwinst Ruud Boymans wel warm, maar hij kwam uiteindelijk niet tot speelminuten.

Door de remise evenaart Go Ahead Eagles wel een clubrecord van meer dan honderd jaar oud: het is namelijk negentien wedstrijden ongeslagen. Komende week tegen FC Den Bosch kan het dat zelfs verbeteren, als het op zijn minst niet verliest. Al zal het punt tegen Almere City FC zondagmiddag wellicht wel zo aanvoelen.