Sampdoria haalt uit, Torino en Fiorentina boeken minimale zege

12 januari 2020 – In de strijd om degradatie heeft Sampdoria zondagmiddag een belangrijke overwinning geboekt op concurrent Brescia. De vroege achterstand wel nog voor de rust omgedraaid, waarna het in de tweede helft uitliep naar een dikke zege: 5-1. Fiorentina won voor het eerst onder de nieuwe trainer, terwijl ook Torino een minimale thuisoverwinning boekte. 

Sampdoria haalt uit, Torino en Fiorentina boeken minimale zege

Sampdoria – Brescia 5-1
Beide ploegen verkeren in behoorlijke degradatiezorgen. De twee ploegen stonden voorafgaand aan de wedstrijd op de respectievelijk zestiende en negentiende plaats met een verschil van twee punten. De bezoekers begonnen alleraardigst en kwamen na een dikke tien minuten op voorsprong. Nog voor de rust stelde de thuisploeg echter orde op zaken. In de tweede helft was het een klasse beter dan Brescia en liep het onder aanvoering van oude rot Fabio Quagliarella uit naar een ruime 5-1 overwinning.

Fiorentina – SPAL 1-0
Fiorentina kent een lastig seizoen en naar aanleiding van de tegenvallende resultaten ontsloeg het trainer Vincenzo Montella. Guiseppe Iachini nam het stokje over en in zijn eerste thuiswedstrijd pakte hij direct de drie punten. Een treffer van German Pezzella was genoeg om hekkensluiter SPAL te verslaan.

Torino – Bologna 1-0
Torino won vorige week al knap met 0-2 bij AS Roma en heeft die driepunter een goed vervolg gegeven door met 1-0 te winnen van Bologna. In een stevige wedstrijd - met Nederlander Jerdy Schouten in de basis bij de bezoekers, vielen er acht gele kaarten en slechts één treffer. Alex Berenguer zorgde na elf minuten spelen voor de enige treffer. 

Serie A

gerelateerd