Afellay lyrisch over 'natuurtalent' Ihattaren: "Heel veel kwaliteiten"

12 januari 2020, 18:04

Ibrahim Afellay is één van de routiniers in de selectie van PSV en probeert de jonge spelers onder zijn hoede te nemen. De aanvallende middenvelder kan in het bijzonder genieten van de samenwerking met Mohamed Ihattaren, die volgens hem een natuurtalent is.

Afellay en Ihattaren schelen zestien jaar, maar hebben toch een goede band. "Als voetballiefhebber kan ik genieten van de dingen die hij doet. Hij combineert het straatvoetbal met functionaliteit en beslissend zijn", vertelt Afellay aan De Telegraaf. "Dat zijn heel goede voortekenen voor de toekomst. Hij is een voorbeeld van een natuurtalent. Die worden eens in de zoveel tijd geboren. We moeten ervan genieten zolang hij nog in Nederland voetbalt. Hij heeft zo ontiegelijk veel kwaliteiten."

Afellay is niet bang dat Ihattaren naast zijn schoenen gaat lopen. Volgens hem is de jonge spelmaker uit het juiste hout gesneden. "Hij is heel weerbaar en laat zich door niets of niemand uit zijn evenwicht brengen. Hij blijft gewoon zijn ding doen en dat vind ik heel knap. Als hij een bal drie keer verkeerd speelt dan durft hij hem de vierde keer toch weer te geven. Zo moet het ook. Hij is een jongen die het verschil kan maken en dan moet je risico in je spel leggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen