Boymans terug op de velden: "Vaak gedacht een stoppen"

12 januari 2020, 19:45   Bijgewerkt: 12 januari 2020, 20:24

Langzaam maar zeker begint Ruud Boymans zichzelf weer voetballer te voelen. De aanvaller tekende deze week een contract bij Almere City FC nadat hij enkele zware jaren heeft gekend. Blessureleed speelde hem lange tijd parten.

Boymans speelde al tijden geen officiële wedstrijd meer. Hij moest lang revalideren om weer fit te worden. "Ik heb vaak gedacht aan stoppen, maar heb uiteindelijk toch de motivatie gevonden met de juiste mensen om me heen. Ik heb het geloof gehouden om door te zetten en dat resulteert in een contract bij Almere City. Ik heb eigenlijk het hele lopen opnieuw moeten uitvinden", vertelt hij aan FOX Sports.

Sinds begin april 2018 kampte met fysieke malheur, nadat hij knock-out ging na een botsing en hij ook zijn tong inslikte. Dat gebeurde in dienst van Al-Shabab. Inmiddels is hij fit, al kwam hij zondag namens Almere City nog niet in actie tegen Go Ahead Eagles. "Ik had er zeker zin in, maar we hadden afgesproken dat wanneer we achter zouden staan dat het moment was om mij te brengen. Dat was vandaag niet nodig", zegt de dertigjarige spits. Eerder speelde hij bij onder meer AZ, Willem II en FC Utrecht.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen