Gisteren gemist: De Ligt imponeert, Spaanse Supercup naar Real

13 januari 2020, 15:28

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 12 januari.

Man City met tennisscore langs Villa, records Agüero

Manchester City heeft zondag geen spaan heel gelaten van Aston Villa. De promovendus uit Birmingham werd op eigen veld vernederd door de sterrenformatie. Bij rust stond het al 0-4 en na de pauze liep City uit naar 0-6. Een rake penalty van Anwar El Ghazi betekende in de slotfase nog wel de eretreffer: 1-6.

'Koeman wijst Barcelona af en zweert trouw aan KNVB'

Dat FC Barcelona achter de schermen met allerlei projecten bezig is, is inmiddels duidelijk. Zaterdag kwam naar buiten dat de clubleiding Xavi Hernandez heeft benaderd om de nieuwe trainer van de ploeg te worden als opvolger van Ernesto Valverde die nog altijd onder contract staat. Eerder kreeg Ronald Koeman al een belletje.

Real klopt Atlético na penalty's en wint Supercup

De Spaanse Supercup is een prooi geworden voor Real Madrid. Het team van Zinedine Zidane trok zondag aan het langste eind in Saudi-Arabië, al ging het niet gemakkelijk tegen Atlético Madrid. Na 120 saaie minuten (0-0) viel de beslissing na penalty's. Omdat Real de penalty's beter nam, won de witte formatie.

Juventus wint bij Roma, De Ligt valt in en maakt prima indruk

Met Matthijs de Ligt lange tijd binnen de lijnen heeft Juventus de topper tegen AS Roma winnend afgesloten: 1-2. De Ligt begon voor de zesde keer op rij als wissel, maar moest al snel in het veld komen door een blessure van Merih Demiral. De Turk kreeg de voorkeur en scoorde bovendien de 0-1, maar raakte geblesseerd aan zijn knie.

PSG en Monaco delen punten na doelpuntenfestijn in Parijs

Paris Saint-Germain heeft AS Monaco zondag niet van zich af weten te schudden in de Ligue 1. De Parijzenaars zagen Neymar met twee goals uitblinken, maar het was niet genoeg om af te rekenen met de nummer acht van de Ligue 1. Het boeiende gevecht eindigde in 3-3.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen