El Ghazi: "Nog zeven jaar te gaan, kan alleen maar mooier worden"

13 januari 2020, 09:02

Anwar El Ghazi maakt na een aantal dieptepunten in zijn carrière een uitstekende ontwikkeling door bij Aston Villa. De oud-Ajacied staat wekelijks in de basis bij de Premier League-club en is belangrijk voor zijn ploeg. "Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar dat ik nu bijna wekelijks in de Premier League speel vervult me trots, want ik heb er hard voor moeten knokken", zei hij.

El Ghazi vertrok in de winter van 2017 naar Lille, nadat hij bij Ajax eigenlijk genoodzaakt werd om te vertrekken. "Had ik het mogen overdoen, dan was ik zeker langer bij Ajax gebleven", zei hij in gesprek met De Telegraaf. "Maar achteraf is het makkelijk. Dan had ik ook geweten dat Peter Bosz, met wie ik een aanvaring had, snel naar een andere club was gegaan. Ik had echter geen glazen bol", sprak hij gekscherend.

Na een moeizame periode in Frankrijk vertrok El Ghazi in de 2018 op huurbasis naar Aston Villa. Daar ging het aanvankelijk ook niet van een leien dakje. "Zij speelden toen Championship, dus dat was een stap terug. Ik belandde ook nog eens op de tribune en dacht: 'Het is klaar. Nu ga ik maar terug naar BVV Barendrecht, of zo'. Maar ik heb de knop omgezet, ben keihard blijven werken en uit het dal gekomen. Vanaf december 2018 heb ik alles gespeeld en werd ik belangrijk in de promotie naar het hoogste niveau. Dit seizoen heb ik met vier assists en vijf doelpunten aardige statistieken. Maar belangrijker is dat ik op 24-jarige leeftijd al veel heb meegemaakt, terwijl ik nog zeven, acht jaar heb te gaan. Het kan alleen maar mooier worden."

In de Premier League geniet de buitenspeler met volle teugen, al houdt hij Ajax ook nog altijd scherp in de gaten. En dan met name de verrichtingen van Hakim Ziyech. "Hakim is verreweg de beste voetballer van Nederland. Hij is een garantie voor goals, assists, punten en aantrekkelijk voetbal. Kijk hoe hij het verschil maakt. Laten we het vooral koesteren dat hij nog in de Eredivisie speelt. En als hij weggaat, hoop ik dat hij naar de Premier League komt. In een aanvallende ploeg wordt hij hier een sensatie."

Door de blessures van Memphis Depay en Donyell Malen is de spoeling voorin bij Oranje een stuk dunner, maar zelf denkt El Ghazi nog niet aan het Nederlands elftal. "Zelfs door die blessures ben ik er niet mee bezig. Natuurlijk droomde ik vaak over een eindtoernooi met Oranje en natuurlijk heb ik mijn keuze bewust op het Nederlands elftal laten vallen. Maar inmiddels weet ik dat het geen zin heeft om te dromen. Keihard werken, goed spelen en afwachten, is beter. Nee, ik verwacht niets terug van de bondscoach of de KNVB, omdat ik voor Oranje heb gekozen. Dat was voor mezelf. En ook nu moet ik naar mezelf kijken. Kortom, presteren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen