'Ajax geïnteresseerd in Canadees van twintig miljoen euro'

13 januari 2020, 11:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft interesse in de negentienjarige aanvaller Jonathan David. Dat meldt L'Equipe maandagochtend. De Canadees staat momenteel onder contract bij AA Gent in België en kan naast de interesse van Ajax ook rekenen op de belangstelling van Olympique Lyon en FC Porto.

David is bezig aan zijn tweede jaar bij de Belgische club en heeft nog een contract tot medio 2023. Hij maakte dit seizoen al de nodige indruk door negen keer te scoren en zeven assists te leveren in negentien wedstrijden. Gent is niet van plan om zijn sterspeler zonder slag of stoot te laten gaan en daarom verlangt ded club dan ook maar liefst een bedrag van twintig miljoen euro. Naast Ajax zouden ook FC Porto en Olympique Lyon in de markt zijn voor de buitenspeler. Lyon is na de blessure van Memphis Depay nog altijd op zoek naar aanvallende versterkingen.

De Canadees sprak vorige week in Het Laatste Nieuws al over een eventuele transfer. "Ik heb de kracht voor de Premier League, maar misschien is het beter om nog een tussenstap te zetten, waar ik kan ervaring kan opdoen." David is sinds 2018 international van de Canadese ploeg en kwam tot nu toe tot twaalf interlands, waarin hij ook al elf keer wist te scoren. Ook werd hij uitgeroepen tot Canadees speler van het jaar. Gent staat momenteel op de derde plek in België en is volop in de race voor de play-offs om kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen