Einde seizoen Juve-verdediger Demiral na kruisbandblessure

13 januari 2020, 12:46   Bijgewerkt: 13 januari 2020, 14:51

Juventus-verdediger Merih Demiral heeft zijn kruisband zondagavond afgescheurd en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Dat meldt de club via de officiële kanalen. De concurrent van Nederlander Matthijs de Ligt liep de blessure op in het duel met AS Roma, nadat hij eerst nog de score had geopend. Voor de Turk gaat in principe ook een streep door het Europees Kampioenschap. 

De blessure voor Demiral komt extra ongelukkig, omdat hij juist net zeker was van een basisplaats bij Juventus. De Turkse international had De Ligt uit de basis verdreven en maakte een sterke indruk in de Turijnse defensie. Tegen AS Roma opende hij na drie minuten zelfs de score, maar nog voor de twintigste minuut moest hij zwaar geblesseerd naar de kant. Uit onderzoek is gebleken dat hij zijn linker kruisband heeft gescheurd, bijkomend heeft hij schade aan de meniscus opgelopen.

Demiral zal een operatie moeten ondergaan en de gebruikelijke hersteltijd voor deze blessure staat op zes tot negen maanden. Hierdoor zal hij ook het EK met Turkije aan zich voorbij moeten laten gaan. In dezelfde wedstrijd scheurde AS Roma-speler Nicolo Zaniolo ook al zijn kruisband na een botsing met De Ligt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen