Mourinho heeft begrip voor kritiek: "Dit is niet de beste Eriksen"

13 januari 2020, 17:48

José Mourinho heeft begrip voor de kritiek van supporters van Tottenham Hotspur op het optreden van Christian Eriksen tegen Liverpool (0-1 verlies). De 27-jarige middenvelder werd zaterdag onder boegeroep naar de kant gehaald. Volgens Mourinho hebben de transferperikelen rond Eriksen een slechte invloed op het spel van de Deen.

Al langere tijd wordt Eriksen in verband gebracht met een vertrek bij Tottenham Hotspur. De oud-Ajacied beschikt over een contract dat komende zomer afloopt, maar mogelijk vertrekt hij deze maand al uit Londen. Hij wordt veelvuldig in verband gebracht met een overgang naar Inter, dat het komende half jaar Juventus wil aftroeven in de strijd om de Italiaanse titel.

Tegen Liverpool startte Eriksen afgelopen weekend gewoon. De Deen speelde niet zijn beste wedstrijd en werd twintig minuten voor tijd gewisseld. "Als je me vraagt of dit de beste Christian Eriksen is, dan moet ik eerlijk zijn en 'nee' zeggen", laat Mourinho maandag weten aan Sky Sports. "Ik ben geen idioot en loop al jaren rond in de voetballerij. Ik weet dat het normaal is voor een speler in zijn situatie is om niet op topniveau te zitten, ook al wil hij het. Ik neem het hem niet kwalijk en bekritiseer hem niet."

Hoewel Mourinho de kritiek van de fans begrijpt, is hij mild voor Eriksen. "Hij heeft goede wedstrijden gespeeld en zijn bijdrage geleverd, zoals tegen Olympiakos. Hij kwam erin als invaller en bracht ons veel. Hetzelfde geldt voor de wedstrijd tegen Norwich City. Onze fans vonden dat hij niet goed speelde tegen Liverpool en daarin moet ik ze gelijk geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen