John de Jong wil takenpakket bij PSV opsplitsen

14 januari 2020, 11:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is op zoek naar een extra technische man binnen de clubleiding. Technisch manager John de Jong wil zo zijn takenpakket opsplitsen, zo heeft hij laten weten aan Voetbal International. Daarbij richt De Jong zich op het spelersbeleid, de ander komt boven de technische organisatie te staan en bewaakt de langetermijnvisie.

"Een technisch directeur staat traditioneel overal boven en heeft meerdere focusgebieden. De opleiding, het spelersbeleid, de scouting, sparren met de hoofdtrainer... Kortom: de complete voetbalorganisatie", zegt De Jong tegen VI. "Ik vind dat we naar een model moeten waarin ik me alleen op het spelersbeleid kan focussen."

De Jong denkt dat PSV op dit vlak veel winst kan boeken. "Het spelersbeleid omvat veel en het is voor een club als PSV het belangrijkste verdienmodel, samen met de inkomsten uit Europees voetbal. Daarom moet je de kansen die je hebt zo groot mogelijk maken, door er iemand vol op te zetten. Ik heb bovendien de wens om de scouting uit te breiden. Voor mij zijn het logische, heldere gedachten om binnen een club steeds meer focus te leggen op de spelersmarkt. Dáár ligt de winst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen