Grote verrassing: doelman Zoet op huurbasis naar FC Utrecht

14 januari 2020, 14:53

Jeroen Zoet is vertrokken bij PSV, maar blijft wel actief in de Eredivisie. De keeper gaat op huurbasis naar FC Utrecht, zo kondigen beide clubs aan via de eigen kanalen. Utrecht was door de blessure van Maarten Paes op zoek naar een oplossing en Zoet wil in de Domstad ritme opdoen voor het aanstaande EK. Bij Utrecht staat David Jensen ook nog onder contract, maar hij mag vertrekken van de leiding.

De 29-jarige Zoet was zeven jaar eerste doelman bij PSV, maar raakte zijn plaats dit seizoen kwijt aan Lars Unnerstall. Hij werd onder Mark van Bommel het slachtoffer van de teleurstellende resultaten. Nieuwe trainer Ernest Faber gaf aan dat hij de keepers een nieuwe kans wilde geven, maar Zoet heeft geen zin om daar op te wachten. Hij verkiest een overstap naar FC Utrecht boven PSV.

De elfvoudig international kan bij Utrecht direct aan de bak door de blessure van Paes. Zoet wil vlieguren blijven maken om niet uit beeld te raken bij bondscoach Ronald Koeman. "Naar aanleiding van de blessure die doelman Maarten Paes opliep tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing", legt technisch directeur Jordy Zuidam uit. "Daarbij diende zich de mogelijkheid aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan. Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie. We kijken ernaar uit er samen met Jeroen een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken en zijn er trots op dat een keeper met zijn CV voor ons heeft gekozen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen