'KNVB wil Champions League-finale organiseren in nieuwe Kuip'

14 januari 2020, 17:21

De KNVB hoopt over zes jaar de finale van de Champions League weer eens te kunnen organiseren. Dat is echter wel onder een flink voorbehoud, omdat het nog te bouwen nieuwe stadion van Feyenoord het gewenste onderkomen moet worden. Daarvoor moet De Kuip minimaal 63 duizend plaatsen bieden aan toeschouwers, wat een verreiste is voor de organisatie.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Dat voornemen past in het beleid van de KNVB om meer finales te organiseren, zoals de zaalfinale van het EK Voetbal in 2022 al gepland is. Ook staat de Champions League Vrouwen in 2023 op de lijst van mogelijke evenementen die de voetbalbond hoopt te organiseren, evenals het WK Vrouwen. Dat kan - anders dan het EK in 2017 - in samenwerking met andere landen. 

Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB is het daadwerkelijke organiseren nog wel heel ver weg, omdat naast de bouw van het stadion ook een heel bidbook ingeleverd moet worden bij de UEFA, die de uiteindelijk keuzes maakt voor de organisatie van dergelijke wedstrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen