Zoet erkent dat EK meewoog in keuze voor FC Utrecht

14 januari 2020, 17:41

Jeroen Zoet heeft zijn transfer naar FC Utrecht gemaakt met het Europees Kampioenschap van komende zomer in het achterhoofd. De doelman maakte een tijdelijke overstap van PSV naar de Domstad, omdat hij weer minuten wil maken onder de lat om zo in beeld te blijven voor het Nederlands elftal. "En ik wil weer laten zien dat ik nog kan keepen."

Dat vertelt hij op het clubkanaal van FC Utrecht. "Iedereen kent mijn situatie, ik wil graag spelen en op dit moment biedt FC Utrecht mij die kans", aldus de doelman. "Het is snel gegaan. Ik heb vandaag (dinsdag, red.) gesproken met de trainer en de technisch directeur. Dat gaf een goed gevoel, ik heb zin om hier aan de slag te gaan en te zorgen dat we Europees voetbal halen."

Lees ook: Doelman Zoet op huurbasis naar FC Utrecht

Dat het EK van komende zomer ook meespeelde in zijn keuze, bevestigt Zoet eveneens. "Ik heb ook nog andere doelen: aan het einde van het seizoen naar het EK gaan", zei Zoet, die 'week in, week uit' wil spelen. "Maar natuurlijk moet ik ook presteren en het waarmaken." Voorlopig ligt eerste keuze Maarten Paes wel uit de roulatie, waardoor er een vacature kwam bij FC Utrecht.

Zoet staat vrijdag in Zwolle al onder de lat en een week later maakt hij zijn debuut in De Galgenwaard. "Een stadion waar we met PSV wisselende resultaten hebben geboekt", grinnikte Zoet, ongetwijfeld met de 3-0 nederlaag van de Eindhovenaren eerder dit seizoen in zijn achterhoofd. "Als het hier een beetje vol zit, speelt elke tegenstander ook tegen het publiek. Ik kijk er naar uit om vaker te spelen in de Galgenwaard."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen