Henderson gekozen tot de beste Engelse speler van 2019

14 januari 2020, 18:55

Jordan Henderson (29) is dinsdag uitgeroepen tot de beste mannelijke Engelse speler van 2019. De aanvoerder van Liverpool troefde Raheem Sterling (Manchester City) en Harry Kane (Tottenham Hotspur) af en gaat zodoende met de eervolle award aan de haal. Lucy Bronze (Olympique Lyon) werd gekozen tot de beste vrouwelijke speelster.

Dat laat de Engelse voetbalbond weten. Henderson speelde zeven duels namens Engeland afgelopen kalenderjaar en bereikte de mijlpaal van vijftig interlands in 2019, dat deed hij al in maart tegen Montenegro. Met Liverpool won hij de Champions League, Europese Super Cup en de Wereldbeker voor Clubteams. Bovendien gaat hij momenteel met The Reds fier aan kop in de Premier League.

Met de nationale ploeg van Engeland bereikte hij het EK 2020 en haalde hij de halve finale van de Nations League, waarin het na verlenging werd uitgeschakeld door Nederland. Henderson speelt sinds 2011 voor Liverpool, eerder kwam hij uit voor Sunderland en Coventry City. In 2010 debuteerde hij al namens The Tree Lions.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen