Sarri ziet De Ligt én Rugani als opvolgers van Demiral

14 januari 2020, 20:11

Maurizio Sarri heeft niet alleen Matthijs de Ligt, maar ook Daniele Rugani in gedachten om de zwaar geblesseerde Merih Demiral te vervangen. De 25-jarige Italiaanse verdediger kwam dit seizoen tot dusver amper in actie en leek hard op weg naar de uitgang, toch kreeg hij een hart onder de riem gestoken van de Italiaanse coach.

"Ik voel heel erg mee met Demiral. Zo'n zware blessure, op zo'n speciaal moment, nadat hij net zijn eerste doelpunt namens Juventus had gemaakt", zei Sarri over de Turkse verdediger, die tegen AS Roma uitviel met een zware kruisbandblessure. De Ligt viel dat duel vervolgens in en toonde zich goed. "Hij is ook weer helemaal hersteld, dat liet hij tegen AS Roma zien", doelde Sarri op de schouderblessure van de Nederlander.

Lees ookEinde seizoen Juve-verdediger Demiral na kruisbandblessure

Ook Rugani gaat meer speelminuten maken bij de afwezigheid van Demiral en ook nog altijd Giorgio Chiellini. "Omdat Daniele een belangrijke speler is voor ons en we nemen hem zeker serieus in de selectie", aldus Sarri, die tot dusver pas driemaal een beroep deed op de achterhoedespeler.

In de Coppa Italia tegen Udinese kan dat dus anders worden, sowieso is het de vraag wie er gaan spelen. Gianluigi Buffon mogelijk, net als Paulo Dybala die afgelopen weekend nog boos was over zijn wissel. "Maar ik heb met hem gesproken, om te begrijpen hoe het met hem gaat." Verder zei Sarri dat hij in gesprek gaat met Cristiano Ronaldo of hij ook in actie komt. "Drie dagen geleden hebben we namelijk ook veel energie gespendeerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen