Faber wilde Zoet houden, maar begrijpt zijn keuze

14 januari 2020, 20:32   Bijgewerkt: 14 januari 2020, 23:00

PSV-trainer Ernest Faber kon Jeroen Zoet in de tweede seizoenshelft (nog) geen basisplaats beloven bij PSV. De keeper stapte dinsdag voor de rest van dit seizoen op huurbasis over naar FC Utrecht, mede omdat hij zijn plek onder de lat in Eindhoven was verloren. Hoewel voor de tweede seizoenshelft nog geen keuze was gemaakt, besloot de doelman toch te verkassen. "Van mij had hij niet hoeven vertrekken."

Dat vertelde Faber tijdens de nieuwjaarsreceptie over het onverwachte vertrek van Zoet. "Jeroen wilde graag naar FC Utrecht vertrekken, om daar elke week te spelen. Daar kreeg hij de garantie om te spelen", legde Faber de keuze van Zoet uit. De doelman gaf zelf ook aan eieren voor zijn geld te kiezen met het oog op het EK van komende zomer.

Lees ook: Zoet erkent dat EK meewoog in keuze voor FC Utrecht

"Hij had ook zeker mogen blijven", aldus Faber. "Maar met het uitzicht op het EK snap ik die keuze. Ik ken hem langer, dus daar krijgt hij dan van mij alle ruimte voor." Met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter heeft PSV nog twee volwaardige keepers in de A-selectie, terwijl ook Yanick van Osch weer fit aan het raken is. Er komt ondanks de exit van Zoet geen nieuwe doelman bij.

"Maar de verschillen zijn dusdanig klein dat ik ze er graag alle drie bij heb. Je hebt elkaar nodig om een goede seizoenshelft te draaien. Zo sta ik erin, maar Jeroen wil natuurlijk graag naar het EK", aldus de begripvolle Faber, die op basis van het trainingskamp zijn eerste keeper zou aanwijzen. In Qatar kwam Zoet vanwege een lichte blessure echter niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen