Hiddink wil rol bij PSV niet overschatten: "Met kleine letters"

14 januari 2020, 23:24

Guus Hiddink benadrukt dat zijn rol bij PSV het komend half jaar zeker niet groter gemaakt moet worden dan die is. De inmiddels 73-coach voetbalman gaat meelopen bij de Eindhovenaren en zijn licht laten schijnen over de werkwijze bij de nummer drie van de Eredivisie. "Als adviseur met kleine letters. Zo mag je me noemen."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Laat mij dicht op het veld blijven. En over het voetbal meepraten", zegt Hiddink over zijn eigen rol, die daarom de voorkeur krijgt boven de Raad van Commissarissen. "Ik ga de komende tijd beelden kijken, meedenken over groepsproces en speelwijze. Dat laatste zeker ook. Waarom krijgt PSV zo makkelijk goals tegen? Wat is mijn idee daarbij? Dat soort dingen. Ik zal daarnaast ook wel een keer bij Ruud van Nistelrooy en de A1 meekijken. Leuk."  

Lees ook: Hiddink straks twee à drie dagen per week bij PSV te vinden

Toch wil Hiddink zijn invloed niet overschatten. "Je moet deze rol niet groter maken dan het is", aldus de ervaren trainer, die eerder ook al als adviseur werkzaam was bij PSV. Op het veld komt hij in principe niet en alles gaat in samenspraak met Ernest Faber, met wie hij een goede band heeft. "Wat ik mooi vind bij hem: als speler was hij van de inzet en het karakter. Vaak blijft het als trainer dan ook daarbij. Maar niet bij hem. Ernest heeft zich als trainer heel breed ontwikkeld", aldus Hiddink. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen