Spitspositie zorgenkindje voor Heerenveen na tweetal blessures

15 januari 2020, 08:35   Bijgewerkt: 15 januari 2020, 09:11

SC Heerenveen moet het in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop doen zonder echte spits. De Friezen spelen zaterdag de uitwedstrijd tegen Feyenoord, maar kunnen in die wedstrijd niet beschikken over vaste spits Jens Odgaard, terwijl nieuwe aanwinst Runar Espejord geblesseerd binnenkwam.

In de oefenwedstrijd van dinsdag speelde Heerenveen in de eerste helft met Alen Halilovic in de spits, waar Jordy Bruijn die positie in de tweede helft bekleedde. Beide spelers zijn van origine middenvelders. Heerenveen-trainer Johnny Jansen baalt van de situatie en geeft uitleg over de afwezigheid van nieuwe aanwinst Espejord. "Ja, absoluut. Runar had al enkelklachten toen hij nog in Noorwegen voetbalde. Alleen waren de laatste duels voor Tromsø heel belangrijk. Runar heeft dus gespeeld met enkelproblemen", sprak Jansen in de Leeuwarder Courant over zijn nieuwe aanwinst.

"Vervolgens had Runar vakantie en heeft hij rust genomen. Begrijpelijk, als je geblesseerd bent. Maar daardoor heeft hij in fysiek opzicht niet zoveel gedaan. Hij heeft de laatste tien dagen wel met ons getraind. Maar dan werkt het net zoals bij ons in de zomerse voorbereiding: dan ben je er een tijd uit geweest en moet het opeens weer gebeuren." Duidelijk is dat de Noor in ieder geval niet kan starten tegen Feyenoord. "Hij sluit donderdag aan bij de groep, het zou heel mooi zijn als hij mee kan naar Feyenoord. Maar het is niet reëel dat hij snel gaat spelen."

Dat geldt ook voor Jens Odgaard. De clubtopscorer met zeven goals liep voor de winterstop een voetblessure op en is nog steeds niet hersteld van die kwetsuur. "Het gaat de goede kant op met Jens, maar hij is nog niet klaar om het veld op te gaan. Dat duurt nog eventjes. Hij moet eerst nog in looppas komen." Hoe de spitspositie tegen Feyenoord ingevuld gaat worden, is nog onbekend. "We hebben daar nog geen beslissing over genomen, dat doen we de komende dagen", besluit Jansen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen