Klinsmann mogelijk niet op de bank vanwege verlopen licentie

15 januari 2020, 09:11

Jürgen Klinsmann mag zondagmiddag mogelijk niet op de bank plaatsnamen als zijn Hertha BSC het opneemt tegen Bayern München. Volgens de Duitse voetbalbond is de trainerslicentie van de oud-aanvaller namelijk verlopen, zo meldt BILD woensdag.

Klinsmann nam in november het stokje over van de ontslagen Ante Covic. Bij de aanstelling van de trainer kreeg hij nog dispensatie van de Duitse voetbalbond, onder de voorwaarde dat hij een versnelde trainerscursus van twintig uur zou doen, maar dat is volgens BILD nooit gebeurd. Omdat Klinsmann niet over de juiste trainerspapieren beschikt heeft Hertha voor het Bundesliga-duel tegen Bayern München een probleem.

De ongeldigheid van de papieren van Klinsmann heeft alles te maken met de regelgeving in Duitsland. Daar is een licentie niet langer geldig wanneer een trainer langer dan drie jaar niet actief is geweest. De Duitser was in 2016 nog bondscoach van de Verenigde Staten, maar werd in dat jaar ontslagen. Voor zijn aanstelling bij Hertha was hij nergens meer actief als trainer.

Mocht Klinsmann daadwerkelijk niet op de bank mogen zitten, heeft de club altijd nog de assisten Alexander Nouri en Markus Feldhoff. De twee assistenten beschikken namelijk wel over de juiste papieren. Onder het bewind van de voormalig international van Duitsland ging het stukken beter met de ploeg uit Berlijn. De ploeg van Nederlanders Karim Rekik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan bleef de laatste vijf wedstrijden ongeslagen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen