Wormuth blij met verlies en test Schoofs als rechtsback

15 januari 2020, 09:54   Bijgewerkt: 15 januari 2020, 09:59

Heracles Almelo ging dinsdag onderuit in de laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de Eredivisie. Toch was trainer Frank Wormuth blij met de nederlaag, die volgens hem precies op het goede moment kwam na de verrassende zege op Borussia Mönchengladbach tijdens het trainingskamp. "Nu zien ze hoe snel je weer kunt vallen." 

Dat zei de coach tegenover TC/Tubantia over het 2-3 verlies dinsdag. "Wij winnen niet als we op 70 of 80 procent spelen. Ik heb genoeg beelden om te laten zien dat sommige spelers niet goed genoeg waren. Als je onze principes niet volgt, dan is de kans kleiner om te winnen dan als je ze wel volgt. Bovendien was de attitude niet goed genoeg. Als een paar jongens het niet goed doet lijdt de rest daaronder", aldus de oefenmeester, die het gebruikt om zijn spelers richting FC Emmen weer op scherp te zetten.

Verder werd Lucas Schoofs door Wormuth getest als rechtsback, nadat Navajo Bakboord geblesseerd raakte en voor de rest van het seizoen eruit lag. Mogelijk gaat de Eredivisionist dus niet de transfermarkt op. "Als er geen speler op de markt komt die er meteen kan staan, hebben we niemand nodig", aldus de coach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen