FC Twente zet alles op alles voor handhaving in de Eredivisie

15 januari 2020, 11:17

FC Twente zet de komende maanden alles op alles om handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Dat maakte algemeen directeur Paul van der Kraan dinsdagavond bekend op de nieuwjaarsreceptie. De club staat momenteel op de twaalfde plek, maar maakte na een goede seizoenstart een behoorlijk slechte reeks door.

Twente maakte aan het begin van het seizoen een herstructureringsplan vanwege de slecjte financiële situatie van de club. "We maken flinke stappen op financieel en organisatorisch vlak. Natuurlijk, de schuldpositie is nog fors. Die zullen we onder meer moeten verlagen met het ontwikkelen en doorverkopen van spelers, maar laten we ons niet langer verschuilen achter het verleden. Het is de toekomst die telt", wordt hij geciteerd door Tubantia. "Daarbij mogen we best wat bravoure tonen, want we willen vooruit en dan moet je ambitieus zijn. We moeten terug naar de status van weleer. FC Twente moet weer FC Twente worden."

Van der Kraan weet dat een voetbalclub valt en staat bij de resultaten en die hadden volgens hem beter gekund.  "Resultaten zijn altijd leidend. Er zijn natuurlijk wel zorgen over de prestatiecurve van de afgelopen maanden. Het had beter gemoeten", doelt hij op de zes nederlagen in de laatste acht wedstrijden voor de winterstop.

"We zijn het seizoen begonnen met onze nieuwe trainer Gonzalo Garcia en een nieuwe staf. Met als doelstelling: handhaving in de Eredivisie, het ontwikkelen van een spelconcept en het individueel beter maken van spelers. Kijken we puur naar de stand op de ranglijst, de twaalfde plaats, dan is dat zo ongeveer waar we op grond van de realistische verhoudingen horen te staan. Een gooi naar Europees voetbal is op dit moment te hoog gegrepen, maar degradatie past evenmin. Na onze goede start was het verval te groot", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen