Feyenoord creëert financiële ruimte met MLS-avontuur Vermeer

15 januari 2020, 12:59   Bijgewerkt: 15 januari 2020, 13:13

Kenneth Vermeer maakt definitief de overstap van Feyenoord naar Los Angeles FC. De doelman had een aflopend contract in Rotterdam en tekent in Amerika een contract voor twee seizoenen. Met het vertrek van de goalie creëert de Stadionclub financiële speelruimte om deze transferwindow nog wat spelers te halen: in elk geval hoopt de club nog op een extra spits. 

Dat meldt de club via de officiële kanalen. Vermeer kwam in de zomer van 2014 over van Ajax en kwam in totaal tot 133 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord. De transfer van Vermeer hing al enige tijd in de lucht, maar werd uitgesteld omdat Feyenoord de blessure van Justin Bijlow - de concurrent van Vermeer - wilde afwachten. Die kwetsuur bleek mee te vallen, waarna de transfer van Vermeer afgerond werd. Hij was afgelopen half jaar eerste keeper, maar met Bijlow staat er een vergelijkbare sluitpost onder contract, die meer toekomst heeft dan Vermeer.

Lees ookAdvocaat wil nog niet praten over contractverlenging

Technisch directeur Sjaak Troost snapt de keuze van de goalie. "Kenneth heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij in deze fase van zijn carrière graag nog een stap als deze wilde maken. Nu Justin Bijlow weer fit is en Kenneth bij ons over een aflopend contract beschikt, zien wij mogelijkheden om hieraan mee te werken. Bovendien heeft Nick Marsman onlangs met zijn optredens in Feyenoord 1 zich ook kunnen laten zien, waarmee we over twee volwaardige doelmannen blijven beschikken."

Vermeer zijn vrouw is Amerikaans, waardoor een avontuur voor hem in de MLS ook logischer is. Met Los Angeles FC komt hij bovendien bij een absolute topclub terecht: zij eindigden afgelopen seizoen in de Western Conference bovenaan en leverden met Carlos Vela de topscorer van de competitie af. Mede daarom doen ze ook mee aan de CONCACAF Champions League komend seizoen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen