Sparta ontbindt contract van Brute, FC Utrecht legt Alou vast

15 januari 2020, 14:26

Sparta Rotterdam heeft het contract van Jaimy Brute woensdag per direct ontbonden. De middenvelder (20) had geen uitzicht meer om nog door te groeien richting het eerste elftal en mag om die reden weg. Zijn bijdrage in de hoofdmacht blijft zodoende beperkt tot één optreden.

Dat laat Sparta Rotterdam – die eerder ook Abdallah Aberkane liet vertrekken naar Excelsior – weten op het clubkanaal. 'Door dit tussentijdse vertrek kan hij zich vroegtijdig richten op een vervolg van zijn voetballoopbaan bij een andere club', schrijft de Rotterdamse club op de site. Alleen vorig seizoen kwam de middenvelder in actie; dat was een kwartier tegen FC Eindhoven (2-0 winst). 

FC Utrecht bindt Alou

Uit de Domstad kwam er ook contractnieuws: middenvelder Oussama Alou – hij komt uit in A-team van de club – zette zijn handtekening onder zijn eerste profcontract, dat hem tot minimaal 2023 in Utrecht houdt. Er is een optie voor nóg een seizoen opgenomen. "Oussama is een speler die beschikt over veel creativiteit en een goede trap. Hij kan een wedstrijd beslissen met een individuele actie. Een talentvolle speler uit de stad, met veel potentie", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen