Cambuur gaat jeugdopleiding vanaf volgend seizoen herinrichten

15 januari 2020, 15:06

SC Cambuur is een van de eerste clubs die de jeugdopleiding gaat herinrichten naar aanleiding van de nieuwe competitieplannen van de KNVB. Hierbij wordt er een nieuwe landelijke Onder 21-competitie gestart, die de Reservecompetitie van de beloften vervangt. Cambuur gaat voor de nieuwe competitie een Onder 21-elftal vormen en schrapt de Onder 19, zo meldt de club via de website.

Cambuur heeft altijd een reserveteam gehad in de naam van Jong Cambuur, uitkomend in de landelijke Reservecompetitie op maandag. Vanaf volgend seizoen gaat die competitie hoogstwaarschijnlijk verdwijnen en komt hiervoor in de plaats een Onder 21-competitie. Deze competitie zal bestaan uit vier divisies, waar clubs een hele competitie op de zaterdag spelen en daarbij kunnen promoveren en degraderen in de vier divisies. De competitie zal zowel uit profclubs als amateurclubs bestaan. De indeling hiervan is nog niet bekend. 

Met de invoering van het nieuwe Onder 21-elftal schrapt Cambuur de Onder 19-ploeg. De jeugdopleidingen van de clubs zijn verplicht om vanaf de Onder 16 nog minstens drie teams te hebben. Cambuur vult dit naast de Onder 16 in met een Onder 18 en Onder 21-elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen