Atalanta verslikt zich in tiental en ligt uit Coppa Italia

15 januari 2020, 16:57

Atalanta Bergamo heeft woensdagavond verzuimd de kwartfinales van de Coppa Italia te bereiken. Tegen een tiental van Fiorentina bleef het lange tijd 1-1, totdat Pol LIrola zich tot matchwinner bij de middenmoter wist te kronen: 2-1.

De nummer vier van de Serie A kwam in Florence al vroeg op achterstand door een goal van Patrick Cutrone, die de thuisploeg na elf minuten op voorsprong wist te zetten. Met Marten de Roon (foto), Hans Hateboer en de uitblinker van de laatste weken, Robin Gosens, in de basis was Atalanta wel een stuk sterker. Het duurde echter lang totdat de opgelopen schade werd rechtgetrokken.

Na een tweede gele kaart voor centrale verdediger Germán Pezzella moest de nummer veertien van Italië door met tien man. Dat leverde al vrij snel de 1-1 van Josip Ilicic op, maar Fiorentina wist in de slotfase onder de druk van Atalanta te komen en te stunten. Vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd maakte rechtermiddenvelder Pol Lirola de winnende goal in Florence.

2-1 dus, waardoor Atalanta alleen nog in de Champions League en de Serie A actief is. Fiorentina schaart zich bij de laatste acht van het bekertoernooi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen