Marca: 'Van de Beek maakt zomerse overstap naar Real Madrid'

16 januari 2020, 07:48

Donny van de Beek lijkt dan toch echt op weg naar de uitgang bij Ajax. De middenvelder wordt al maandenlang in de belangstelling van Real Madrid en nadat eerder De Telegraaf al berichtte over een deal over een zomerse transfer, heeft ook Marca het nieuws naar buiten gebracht. De middenvelder staat groots op de voorpagina donderdagochtend.

'Van de Beek heeft zijn deal te pakken: de handtekening voor zijn transfer naar Real Madrid wordt in juni voor 55 miljoen gedaan. De Koninklijke heeft al sinds augustus een persoonlijk akkoord met Van de Beek', schrijft het Spaanse medium. Ajax zou vervolgens biedingen van Manchester United en Tottenham Hotspur hebben afgewezen, omdat ze al een akkoord hebben bereikt met Real Madrid.

Lees ook'Real meldt zich in principe in 2020 weer voor Van de Beek'

Eerder werd hij deze winter nog gelinkt aan United, maar een winters vertrek uit Amsterdam sloot Van de Beek uit. Bij Real Madrid is hij het alternatief voor Paul Pogba, die niet alleen een stuk duurder, maar vooralsnog ook onhaalbaar is. Ajax wilde in de afgelopen zomer onderhandelen en ook Van de Beek stond open voor een overgang, maar Zidane zette in de tweede week van augustus uiteindelijk zelf een streep door de overgang van de aanvallende middenvelder omdat hij nogmaals wilde proberen om Pogba naar de Spaanse hoofdstad te halen.

Van de Beek is daarmee relatief goedkoop voor Real Madrid, dat zag dat er voor Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong een stuk meer werd betaald. Met de middenvelder werd echter afgesproken dat wanneer hij nog een seizoen zou blijven, hij komende zomer voor een bedrag rond de 55 miljoen euro mocht vertrekken. In totaal speelde hij 163 duels namens Ajax, waarin hij 39 goals maakte en 31 assists gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen