FC Den Bosch haalt verdediger Van der Velden op bij FC Utrecht

16 januari 2020, 10:42

FC Den Bosch heeft verdediger Junior van der Velden per direct overgenomen van FC Utrecht. De achterhoedespeler tekent een contract tot en met 2021 bij de nummer elf van de Eerste Divisie. Namens de hoofdmacht van FC Utrecht had hij zijn debuut overigens nog niet gemaakt: hij speelde vooral in het beloftenteam.

"Junior van der Velden is een sterke centrale verdediger die ondanks zijn jeugdige leeftijd al de nodige ervaring heeft opgedaan in de Eerste Divisie", legt manager voetbalzaken Bert Ruijsch uit. "Naast zijn verdedigende kwaliteiten beschikt Junior ook over een prima linkerbeen en met zijn winnaarsmentaliteit past hij perfect bij onze club."

De Domstedelingen laten Van der Velden vertrekken, omdat ze hem 'geen garantie op speeltijd' in het beloftenteam kunnen gunnen, vertelt technisch directeur Jordy Zuidam. Opvallend is dat Van der Velden in zijn laatste duel in de Eerste Divisie nog de aanvoerdersband droeg in zijn invalbeurt en toch tot zestien optredens kwam dit seizoen. Dat gebeurde echter voornamelijk als invaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen