Spoorboekje: Eredivisie en Bundesliga ontwaken uit winterslaap

17 januari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 16 januari 2020, 23:54

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 17 januari.

Wedstrijden

PEC Zwolle - FC Utrecht (20.00 uur)

De Eredivisie gaat weer van start! PEC Zwolle heeft de winterstop gebruikt om de doelstelling bij te stellen en ook de speelwijze aan te passen: vrijdagavond zullen ze in een vijfmansdefensie aantreden. Bij de Domstedelingen zijn er heel veel spelers geblesseerden, waardoor een aantal jeugdspelers een kans krijgt in de selectie. In elk geval zal Adrián Dalmau na blessureleed juist weer terugkeren. 

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach (20.30 uur)

Ook in Duitsland begint de hervatting van de Bundesliga direct met een topper. Borussia Mönchengladbach - dat in de winterstop nog verloor van Heracles Almelo - kan in elk geval voor even weer aan kop komen, terwijl Schalke 04 bij de Champions League-plekken wil aanhaken. Welke van beide dit seizoen topploegen komt het beste uit de winterstop?

Sporting Lissabon - Benfica (22.15 uur)

Julian Weigl debuteerde twee weken geleden tegen Aves, toen in eigen huis tegen de hekkensluiter in de absolute slotfase een nederlaag werd omgedraaid. Midweeks gebeurde tegen Aves opnieuw hetzelfde na een 1-2 achterstand in de rust. Tegen Sporting Portugal, de nummer vier, zal het hoe dan ook een stuk beter moeten voor de koploper van Portugal.

Voetbal op tv

20.00 uur: PEC Zwolle – FC Utrecht, FOX Sports 2, live verslag van het Eredivisie-duel

20.30 uur: Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Leganés – Getafe, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primera Division

22.15 uur: Sporting Portugal – Benfica, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primeira Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen