'Valverde zag af van forse ontslagvergoeding bij FC Barcelona'

16 januari 2020, 15:35

Ernesto Valverde heeft op een waardige manier afscheid genomen bij FC Barcelona. De oefenmeester werd ontslagen door de Catalaanse club op een merkwaardig moment, maar besloot om ondanks zijn doorlopende contract geen groot geldbedrag mee te nemen. Hij had recht op meerdere miljoenen.

Dat schrijft El Mundo Deportivo. Valverde werd afgelopen week ontslagen en vervangen door Quique Setién, ondanks zijn doorlopende contract in Catalonië. Daarom had hij nog voor tweeëneenhalf jaar salaris mee kunnen krijgen, maar besloot om die niet 'op te eisen'. Hij krijgt weliswaar een bedrag mee, maar dat is slechts een schijntje van wat had gekund: toch heeft hij dat direct geaccepteerd.

Hoewel hij als koploper van Spanje werd ontslagen, toonde hij zich ook in zijn afscheidsbrief een gentlemen. 'Het waren 2,5 intense jaren. We hebben prachtige momenten gekend en vier prijzen gewonnen, maar ook moeilijke tijden beleefd. Ik ben nu bovenal dankbaar voor de liefde de fans me getoond hebben. Daarnaast ben ik ook de clubleiding dankbaar voor de kans die ze me hebben gegeven. Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking', schreef hij onder andere.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen